Finn mer informasjon

Finn mer informasjon - Finn mer informasjon

Det finnes mange bildearkiv på nettet, og du kan søke etter bildearkiv eller photostocks for å finne steder som har gratis bilder eller bilder til salgs.

Noen bildearkiv er større enn andre, og det kan være verdt å sammenligne to-tre av dem før du velger det bildet du vil laste ned og bruke. Les gjerne kundeerfaringer eller velg de mest kjente og populære arkivene, som du vet er trygge og pålitelige.

Finn fotograf

Finn mer informasjon 2 - Finn mer informasjon

Profesjonelle fotografer finnes over hele landet, og du kan gjøre et raskt søk med ordet fotograf for å finne en som holder til i nærheten. Her er det lurt å lese hva de spesialiserer seg på, for noen fotografer tar hovedsakelig portretter, mens andre er naturfotografer eller har andre spesialiteter.

Er du i tvil, kan du ta en telefon eller sende en e-post til aktuelle fotografer og forklare dem hvilke bilder du har behov for. Da unngår du å leie inn en fotograf som ikke er forberedt på jobben han eller hun er ansatt for å gjøre. Avtal priser og arbeidsomfang på forhånd, for å unngå misforståelser eller fordyrende overtid.

Informasjon om bildebruk

Finn mer informasjon 1 - Finn mer informasjon

Det gjelder en del regler for bildebruk på nettet, spesielt dersom det er noen andre som har tatt bildene. Du kan ikke bare finne et tilfeldig bilde og bruke det, uten fotografens tillatelse. Gratisbilder fra bildearkiv er et unntak. Du kan også fritt bruke egne bilder, dersom de ikke viser andre mennesker.

Hvis det derimot er mennesker på bildene, skal du ha deres tillatelse til å legge ut bildet på nettet. Finn gjerne mer informasjon om bildebruk på nettet før du legger ut egne bilder på nettsiden eller bloggen din. Dette finner du blant annet hos datatilsynet.