Fordeler og ulemper med gratis bilder

Fordeler og ulemper med gratis bilder - Fordeler og ulemper med gratis bilder

Bildearkiv, såkalte photo stocks, er en enkel måte å skaffe bilder til nettsider og blogger. Mange av bildene er i tillegg helt gratis, så du trenger ikke å betale noen for å ta gode bilder for deg. Det sier seg selv at det er mange fordeler med dette, men er det også noen ulemper?

Fordeler med gratis bilder

Fordeler og ulemper med gratis bilder 3 - Fordeler og ulemper med gratis bilder

Den største fordelen med gratis bilder er nettopp at de er gratis. Du kan bruke dem fritt, uten å tenke på opphavsrett eller kostnad. Det er også veldig mange bilder å velge blant, og de fleste finner noe som passer.

Du slipper å leie inn fotograf, eller dra på fotojakt selv for å finne de perfekte bildene. Dermed blir gratis bilder en rask og enkel løsning når du skal legge ut noe på nettet.

Ulempen med gratis bilder

Fordeler og ulemper med gratis bilder 2 - Fordeler og ulemper med gratis bilder

En av ulempene med gratis bilder, er at mange benytter seg av dem. Mange bruker rett og slett de samme bildene, og dermed blir ikke bildet verken personlig eller unikt. Nå er det ikke alltid du trenger et unikt bilde, men i noen sammenhenger er det viktig å skille seg ut.

En annen ulempe er at bildene ikke alltid passer helt med teksten. Hvis du for eksempel skriver om et bestemt sted, er det ikke sikkert du finner gratis bilder fra akkurat det stedet.

Da velger du kanskje noe som ligner litt, men som faktisk blir litt misvisende. Utvalget av gratis bilder er kanskje stort, men ikke stort nok til at alle finner akkurat det de trenger.

Når er gratis best?

Fordeler og ulemper med gratis bilder 1 - Fordeler og ulemper med gratis bilder

Gratis bilder er best når du skriver om generelle ting, og trenger et bilde eller to til bloggen eller artikkelen. Når du begynner å skrive om mer spesifikke ting eller steder, trenger du bilder av akkurat det du skriver om, og da kan det være vanskelig å finne gratisbilder som passer perfekt til teksten.