Hva koster en fotograf?

Hva koster en fotograf - Hva koster en fotograf?

Fotografer kan ta ulik betaling for samme jobb, men det er ikke alltid her du bør spare penger. Det spørs litt hvilke bilder du er ute etter. Skal du gjøre jobben billigst mulig, bør du ta bildene selv, men du kan også spare penger på sammenligne prisen hos ulike fotografer.

De fleste fotografer har hjemmesider der de lister opp timepris. Har de ikke det, kan du sende en henvendelse til dem, forklare hva du trenger hjelp til, og be dem komme med et prisoverslag.

Kjent = best?

Hva koster en fotograf 2 - Hva koster en fotograf?

Kjente og berømte fotografer tar ofte høyere pris enn de mer ukjente. Det skyldes at det er flere som vil bruke dem, og derfor kan de kreve mer betaling. Men det er ikke alltid de mest berømte fotografene er det perfekte valget for deg.

Det kommer an på hvilke bilder du trenger. En mindre kjent fotograf kan ta like gode bilder, og de kan være lettere å få tak i, ettersom de ikke har like mange oppdrag. Sjekk heller noe bilder de har tatt tidligere, og se om du liker arbeidet deres.

Som regel legger de ut bilder de har tatt på hjemmesiden sin. Da kan du enkelt sammenligne ulike fotografer og bildene deres.

Er pris avgjørende?

Hva koster en fotograf 1 - Hva koster en fotograf?

Dersom du trenger gode, profesjonelle bilder, er det vel verd å betale litt ekstra for dem, i stedet for å leie inn en amatør som ikke tar like gode bilder. Skal du ta produktbilder eller portrettbilder til firmasiden, er kvalitet virkelig avgjørende, og pris blir mindre viktig.

Husk at bildene sier mye om firmaet, og de sier litt om hvor stor omtanke som ligger bak firmaets hjemmeside. Gode bilder og velskrevne tekster forteller at dere tar firmaets hjemmeside på alvor, og det viser også en profesjonalitet som innbyr til tillitt.

Hvis hjemmesiden er dårlig laget, med amatørmessige bilder, kan jo kundene tro at firmaet ikke tar jobben sin eller produktkvaliteten på alvor. Vis at dere er seriøse og profesjonelle ved å leie inn en fotograf til å ta skikkelig gode bilder.