Om oss

Om oss - Om oss

Vi er en blogg om bildearkiv på nettet, fotosamlinger, bildebanker, nettbaserte fototjenester og fotografer. Det blir ofte sagt at et bilde sier mer enn tusen ord, og det perfekte bildet fyller ut ordene på en ideell måte, slik at det du vil fortelle framheves.

Vi vil gjerne hjelpe deg med å finne de perfekte bildene til akkurat ditt formål, enten du skriver artikler, lager en firmaside eller skriver en egen blogg.

Store bildearkiv

På nettet finner du gigantiske bildearkiv, samt noen som er litt mindre, men minst like spennende. I et bildearkiv kan du søke etter ord eller steder, og finne bilder derfra.

De fleste bildene er tatt av vanlige amatørfotografer eller profesjonelle, som selger bildene sine til bildearkivene. Dette kan være en god ekstrainntekt for fotografene, samtidig som arkivene gjør det enklere for alle å finne bilder til nettsidene sine.

Om oss 1 - Om oss

Gratis eller betalt

Vi skriver både om gratisbilder og om bilder du må betale for. Gratisbilder passer fint til enkelte formål, mens noen ganger er det verdt å betale for å få de perfekte bildene.

Vi forteller deg når du bør velge gratis og når det lønner seg å betale. Noen ganger trenger du dessuten en profesjonell fotograf, for å få akkurat det eller de bildene du er ute etter. Vi gir deg tips og råd.

Om oss 2 - Om oss

Alle fortjener gode bilder

Vi mener at gode bilder skal være tilgjengelig for alle. Det betyr ikke at det skal være fritt frem å bruke alle bilder slik du vil. Du bør betale for å sikre fotografene inntekt, ellers blir det bare amatørbilder igjen.

Det er dessuten viktig å være klar over reglene for bildebruk på nettet. Men alle fortjener å finne gode bilder når de trenger det, enten gratis eller til en rimelig pris, slik at du kan understreke ordene dine med akkurat de rette virkemidlene. Vi håper nettsiden vår kan inspirere deg til å bruke flere og bedre bilder når du skriver artikler eller blogger på nettet.